- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Самит о Украјини на чекању: Недовољан број заинтересованих светских лидера

© AP Photo / Bernat ArmangueУкрајински војници
Украјински војници - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2024
Пратите нас
Самит за решавање ситуације у Украјини ће се, највероватније, одржати касније од планираног датума због недовољној броја потврђених светских лидера, саопштила је агенција „Блумберг“.
„Украјина се залаже да се следећег месеца одржи самит, али ће датум вероватно бити одложен за април или мај због недовољног броја учесника међу светским лидерима“, наводи се у чланку.
Према информацијама агенције, министар иностраних послова Украјине Дмитриј Кулеба на Минхенској конференцији о безбедности покушава да се састане са кинеским шефом дипломатије Ванг Јием како би га убедио да учествује на конференцији о Украјини.
Председник Швајцарске Виола Амхерд раније је саопштила да је украјински председник Владимир Зеленски затражио да се организује мировни самит о Украјини. Како је тада рекао шеф кабинета украјинског председника Андреј Ермак, Кијев жели да организује самит како би добио одобрење за „мировну формулу украјинског председника Владимира Зеленског“. Министар иностраних послова Швајцарске Игнацио Касис је раније нагласио да је одржавање самита без Русије немогуће.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала