- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Црна Гора спремна да унапреди војну сарадњу са Србијом

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/Cropped photo / Војска Црне Горе
Војска Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2024
Пратите нас
Црна Гора спремна је да унапреди војну сарадњу са Србијом, пошто је регионална сарадња један од приоритета за Подгорицу, изјавио је министар одбране Црне Горе Драган Краповић.
"Србија није чланица НАТО-а, она има неки свој неутрални пут. Ми поштујемо те одлуке и заузврат очекујемо да се поштују одлуке Црне Горе", рекао је Краповић за РТС.
Он је нагласио да са његове стране постоји "апсолутна спремност" за продубљивање и сарадњу у више области.
"То су пре свега војна медицина, АБХО и неке друге области. И што се тога тиче Србија куца на отворена врата и постоји апсолутна спремност", рекао је Краповић.
Навео је да је, после савезништва у НАТО-у и пута ка Европској унији, за Црну Гору трећи приоритет регионална сарадња "укључујући и односе са Србијом као пријатељском земљом''.
Краповић је раније данас у Бриселу учествовао на састанку министара одбране земаља чланица НАТО-а, на којем су главне теме биле војна помоћ за Украјину и ситуација на Западном Балкану.
Министри земаља НАТО-а сагласили су се да је Западни балкан важан за Алијансу, која подржава решавање несугласица дијалогом и истакли да је Србија кључна земља за стабилност региона.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала