- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик открио о чему ће разговарати са Лукашенком

© РТРСМилорад Додик са Александром Лукашенком на састанку у Минску
Милорад Додик са Александром Лукашенком на састанку у Минску - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2024
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће сутра током састанка са председником Белорусије Александром Лукашенком разговарати о билатералној и другој сарадњи, као и о сукобу у Украјини.
Додик је истакао да Лукашенко, на чији позив је допутовао у Минск, деценијама води ту землу, за коју је преузео одговорност у најтежим околностима након распада Совјетског Савеза.
''Данас смо могли да видимо да је, упркос томе што је прошла кроз транзицију и данас има санкције, реч о земљи у којој привреда функционише, у којој цивилни и јавни живот функционише. Минск је град који може да претендује да буде један од најуреднијих, најсређенијих и најчистијих градова у којима смо били", рекао је Додик, преноси Срна.
Он је додао да је Лукашенко човек који има искуство и да ће бити занимљиво чути његове погледе.
''Пре свега ме интересује билатерална сарадња коју смо почели данашњом посетом болници. Морам да захвалим за чињеницу да смо имали повољне услове да наш 21 грађанин, од којих троје деце овде трансплантирају органе, 28 их још чека и то под условима који важе за белоруске грађане, што је веома важно", истакао је Додик, подсетивши да је делегација Републике Српске раније данас посетила и "Холдинг компанију Белкомунмаш", која се бави производњом транспортних возила, аутобуса и трамваја.
Додик је навео да је у његовом ''примарном интересу'' да чује шта Лукашенко мисли о сукобу у Украјини, пошто, како је рекао, од развоја те ситуације зависе положаји Белорусије, Европе, и односи на глобалном нивоу.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала