- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Крак "Северног тока 2" може почети са радом за недељу дана

© AP Photo / Swedish Coast GuardСеверни ток
Северни ток - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2024
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин сматра да је за недељу дана могуће покренути неоштећени крак гасовода Северни ток, али Немачка за то не показује интересовање.
„На крају, све зависи само од одлуке немачке владе. Један крак Северног тока 2 је сачуван, упркос терористичком нападу. Северни ток 1 је уништен, један крак, чини ми се, Северног тока 2 је оштећен. „, али један функционалан“, истакао је председник телевизији "Русија 24".
"Може ли Северни ток 2 (да се покрене)? Може! Укључите вентил, реците: Желимо (гас). Сутра ће добити. Потребна је недеља дана. Али не желе", рекао је руски лидер.
Шеф државе истиче да се Запад надао да ће, уколико не буду узимали руски гас, Руска Федерација пропасти пре код њих крену неповратни процеси.
"Али неповратни процеси заправо почињу да се дешавају. Индустрија се сели у друге земље, између осталог и у Сједињене Државе, где су створени повољнији услови и где су енергетски ресурси јефтинији", објаснио је председник, подсетивши да је течни природни гас знатно скупљи у Европи јер се транспортује преко океана.
По његовим речима, Русија никоме не ускраћује енергетске ресурсе, Турска се показала као најпоузданији партнер у тренутној ситуацији
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала