- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова о митингу неонациста у САД: Слобода на амерички начин одрешила руке злу

© Sputnik / Sergey Guneev / Уђи у базу фотографијаПортпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2024
Пратите нас
Америчко тумачење слободе омогућило је изражавање неонацистичких ставова, родних експеримената на деци и других штетних појава које је човечанство некада табуисало, изјавила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Захарова је на свом каналу на Телеграму подсетила да представници САД у УН гласају против резолуције о борби против глорификације нацизма и неонацизма, позивајући се на „кршење слободе говора и окупљања“.
Она је додала да је у суботу у америчком граду Нешвилу одржан марш неонацистичке групе „Blood Tribe“. Бела кућа, јавне организације, па чак и Израел ће после овога ћутати, сматра Захарова. Чак и становници града углавном доживљавају овај марш „као забаву и једноставно га снимају својим телефонима, као неки маскембал за Ноћ вештица, геј-параду или параду за Дан захвалности“.
Дипломата је приметила да на леђима неонациста пише „2218“ – „очигледно, алфанумерички код неонацистичког узвика ‘Вратите Адолфа Хитлера’ (Bring back Adolf Hitler)“.
„Нико не зове полицију: то је слобода, свако ради шта хоће. Али испоставља се да се то односи искључиво на силе зла – као што су неонацизам, родни експерименти над децом, легализација наркотика, сатанизам итд. Слобода на амерички начин дала је одрешене руке свему ономе што је за човечанство било табу и отерано као зли дух у лампу, наизглед заувек бачено у море“, написала је Захарова.
Истовремено, она је нагласила да се „отпор овом злу кажњава, према америчкој слободи, као њено кршење“.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала