- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Америчка империја у великом хаосу, а још јој прети и – балканизација

© AP Photo / Julio CortezМексико, мигранти
Мексико, мигранти - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2024
Пратите нас
Империја дубоке државе је у великом проблему, а највећа претња јој је Доналд Трамп. На изборима је непобедив, па ће учинити све да га склоне. Његова породица се плаши да ће бити елиминисан. До сада су то покушавали кроз политички наратив, преко медија, међутим, плашим се да су заиста спремни и на физичку елиминацију.
Ово за Сутњик каже Олга Раваси, оснивач организације "Срби за Трампа", председник "Српско - америчке гласачке алијансе" и додаје:
"Ову информацију сам добила из блиских личних Трампових контаката у нашем врло уском, републиканском кругу и плашим се да је тачна. Режирани судски процеси им нису довољни."
Председнички избори у САД биће одржани 5. новембра, заједно са изборима за сва места Представничког дома и 33 места, односно око трећине Сената. Први су који се одржавају према попису становништва из 2020. године.
То значи да су између појединих савезних држава прерасподељени бројеви представника у Представничком дому, што утиче на број електора. Тако ће Тексас и Флорида уместо 38 и 29 имати 40 и 30 изборничких гласова.
Међутим, Равасијева каже да се најважније није променило - изборни закони у кључним државама чији гласови одређују судбину Америке остали су исти.
"Ништа се није променило у Пенсилванији, Висконсину, у државама које могу да превагну изборе. У њима живи и велики број Американаца српског порекла, који су имали велики утицај на оно што се десило 2016. и 2020, када су избори покрадени", подсећа она.
© Фото : Спутњику уступила Олгица РавасиОлга Раваси, председница "Српско - америчке гласачке алијансе".
Олга Раваси, председница Српско - америчке гласачке алијансе. - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2024
Олга Раваси, председница "Српско - америчке гласачке алијансе".

Демократе контролишу изборни процес

Равасијева додаје да према анкетама Трамп доминира не само Републиканском странком, да је тренутно непобедив, а да са друге стране демократе имају проблем, јер фактички немају кандидата.
"Имају председника Бајдена, дементног старца. Приче о другим кандидатима су фарса. На крају ће извући Мишел Обаму, али о том потом. Проблем је и што републиканци немај план Б. Демократе су суштински усавршиле изборни процес и како да га контролишу. Једино што чујем од многих републиканаца је да морамо имати излазност преко 80 одсто. Питам се да ли је то заиста једини план, јер се ништа друго није променило", каже Равасијева.
Она додаје да је највећи проблем САД "перманентна бирократија", коју назива и мочварном бирократијом, која је и канцер Европе. Реп дубоке државе и сама је осетила радећи у политичком систему на питањима спољне политике и безбедности у информативно – безбедносном сектору, бавећи се транснационалним криминалом, проблемима који море Америку и цео свет.
"Имала сам директан увид у то шта значи неизабрана, перманентна бирократија која је у стању да свима нама диктира живот, а ЕУ је школски пример те неизабране, суштински нелегитимне бирократије која себи даје за право да диктира људима живот. Кристијан Шмит је „постер чајлд“ за таквог бирократу, апаратчика, нелегитимног, неизабраног".

Американци гладни истине

Да је мочвару дубоке државе могуће уздрмати, доказ је, каже, интервју Такера Карлосона са Владимиром Путином. Судећи према одјецима, у Америци су људи гладни и жедни истине.
"Свесни су да се над њима већ деценијама врши једна лоботомија, да сви учествују у информативном рату, да је све што им је до сада речено била велика лаж. У томе учествује „перманентна бирократија“ и медији који су у дослуху и воде целокупну информативну глобалну политику".
Американци су, каже наша саговорница, колико год да су добар и вредан народ, суштински врло необразовани када је у питању свет ван њиховог. Нису ни морали ништа да знају, сада се то мења, јер су у проблемима, пре свега економским. Истовремено, политички живот код њих се свео на позориште, велики ријалити шоу.

Више верују Путину, него Бајдену

Равасијева додаје да је интервју пре свега показао фундаменталну разлику у свести, размишљању, у политичком и геополитичком деловању Истока и Запада, али и да је у Америци прошло време испирања мозга, атмосфере Хладног рата и плашења народа Русима. Американцима је јасно да Путин жели мир, да жели разговор, ако има са ким да разговара. То није утисак само из разговора са њеним студентима.
"Млађе генерације су врло добро прихватиле овај интервју. Деведесет одсто Американаца схвата о чему се ради, али је њихова елита потпуно одрођена, политичка елита не представља народ. Представља само себе и војно-индустријски комплекс. Никада нисам помислила да ћу доживети да ми обични, прилично образовани Американци који су овде генерацијама, сами од себе кажу, ми верујемо да је Путин прави човек и више верујемо Путину, него сопственом председнику. За мене је то шокантно".

Мигранти потенцијално оружје демократа

Коментаришући дешавања везана за прилив миграната са мексичке границе, Равасијева каже да је мигрантска криза намерно створена, врло добро циљана и организована од одређених невладиних организација, та да може бити велики окидач.
"Људи су после ковид кризе остали без посла, цене су јако високе, гориво јако скупо, једва састављају крај са крајем. Имамо јако пуно бескућника, ветерана који су сада бачени, нико о њима не брине, а мигранте, за које не знамо ко су, а више од 80 процената је ратно способних мушкараца, су стављени у најскупље хотеле, обезбеђена су им три оброка. Даје им се финансијска помоћ. Људи се питају када ће држава повести рачуна о својим сопственим грађанима."
Додаје да мигранти, као и у Европи, у било ком тренутку могу бити врло запаљива ствар. Страхује се да, ако им се ускрати помоћ, може доћи до хаоса.
© AP Photo / Eric GayМигранти на граници САД и Мексика код места Игл Пас
Мигранти на граници САД и Мексика код места Игл Пас - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2024
Мигранти на граници САД и Мексика код места Игл Пас
"Црнци и Латиноамериканци који живе у сиромашнијим крајевима се већ буне, јер их доводе и код њих, стварају им хаос, а то су углавном демократски гласачи. Не само да праве хаос у њиховим заједницама, већ им преузимају посао."
Равасијева додаје да се намерно ствара окидач који у било ком тренутку демократама може послужити.
"Идемо ка ситуацији која је јако запаљива", каже.

Бумеранг звани балканизација

Додаје да је политичка елита створила вештачку поларизацију која јако подсећа на ону која је режирана у истој кухињи, која се дешавала у Југославији.
"Овде се сада врло често помиње реч „балканизација“. Није искључено да се тако нешто овде може десити, вратити као бумеранг. Делимо се, на велике градове који су постали паклени за живот, врло опасни. Ја сам побегла из Чикага. Тамо више није здраво одгајати децу. Као ни у Лос Анђелесу и Балтимору".
На крају разговора за Спутњик председница прве политичке организације Срба у Америци која је формирана кроз Федералну изборну комисију каже да у таквој атмосфери, кроз поделе које су створене, које су културолошке и пре свега расне, у било ком тренутку може да се створи вештачка криза.
"Обичан човек стално се плаши за егзистенцију, за голи живот, зато Такер Карлсон није могао да верује да га у Москви у метроу нико не заскаче, да нико не жели да џепари и да те пребије, да те убије. Овде покушавају да нормализују све могуће болести, све дегенерације, као и у Европи, а нормалан свет се бори за голи живот."
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала