- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Западне земље треба да одговарају за кршење Повеље УН

© МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2024
Пратите нас
Западне земље треба позвати на одговорност због гажења кључних принципа Повеље УН, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на почетку радне посете Куби.
„Куба из прве руке зна шта је то незаконит притисак, потпуни ембарго, који Сједињене Америчке Државе бране као неки легитиман метод дејстава. То је неприхватљиво за остатак међународне заједнице, али то не спречава Вашингтон“, рекао је Лавров на састанку са кубанским колегом Бруном Родригезом.
„Стога имамо задатке на светској сцени, укључујући задатак мобилизације светске већине да брани своја права. Настојаћемо да осигурамо да основни принципи Повеље УН буду поуздано заштићени од покушаја мењања међународних образаца. У Повељи УН се наводи да су Уједињене нације основане на сувереној равноправности држава. Морамо да позовемо на одговорност оне који су одавно погазили овај принцип“, додао је Лавров.
Он је такође напоменуо да очекује размену оцена о стању билатералних односа, који се развијају, али и да „има још много тога да се уради“.
„Хвала вам на традиционалном гостопримству за нашу делегацију. Веома ми је драго због нашег новог сусрета и могућности да посетимо Хавану. Био сам овде прошле године и надам се да ће се наш следећи контакт десити на територији Русије. У сваком тренутку вас чекамо и биће нам драго да вас видимо“, закључио је Лавров обраћајући се шефу кубанске дипломатије.
Лавров је у понедељак започео радну посету земљама Латинске Америке. Планирано је да се на Куби састане са министром спољних послова и са председником земље Мигелом Дијаз-Канелом.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала