- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Москва ће памтити српског тренера – потврђује Хрват: „Није молио за подршку, држао се и побеђивао“

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаМарко Николић
Марко Николић - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2024
Пратите нас
Марко Николић, српски фудбалски тренер, за кратко време је оставио велики траг у Русији, што је потврдио и некадашњи репрезентативац Хрватске Ведран Ћорлука.
Николић је 2017. после освојене историјске дупле круне са Партизаном одлучио да оде у иностранство, а након двогодишњег боравка у мађарском Фехервару, постао је тренер московске Локомотиве.
Ту се и сусрео са Ћорлуком, једним од најбољих дефанзиваца у историји хрватског фудбала.
„Марко је топ! Тачно зна шта хоће од тима, дешавало се да не испунимо његове захтеве, међутим, Николић је умео да објасни како да исправимо ситуацију. Памтим Марка као доброг тренера и стратега, посвећеног фудбалу 24 сата! Могао је да ме позове у 22,30 и почне разговор питањем: „Шта мислиш о овоме? Може, да пробамо ово? Погледај ту игру!“ Као тренеру и човеку, само добро могу да кажем“, навео је Ћорлука.
Он је одмах по окончању каријере упловио у тренерске воде и то на позив Николића, почетком јула 2021.
„Хтео је да останем и помогнем клубу. За мене је то било интересантно. Али, брзо сам отишао, после две недеље, моје жеље су биле да се приближим породици и наставим живот у Хрватској.“
Ћорлука потврђује да се Николић латио тешког посла у Москви пошто је на клупи Локомотиве наследио легенду клуба, славног тренера Јурија Сјомина.
„Наравно, било је тешко! Знамо сви шта Сјомин значи навијачима, клубу, играчима… Свестан је и Марко био сложеног и тешког тренутка кад се прихватио посла у Локомотиви. Имали смо добре резултате, било је потребно да наставимо у истом ритму. Ишли смо ка циљу и то је било најбитније! Схватио је Николић да ће бити критика, осећали смо незадовољство навијача после одласка Сјомина. Тренер, ипак, није молио за подршку, држао се и побеђивао…“, рекао је Ћорлука.
Хрват је данас асистент селектора Хрватске Златка Далића, а Николић води Ал Ахли Шабаб из Дубаија.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала