- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Одлаже се емитовање серије „Сабља“: Престижни фестивал разматра да је уврсти у свој програм

© Фото : Уступљено Спутњику/This and That ProductionsДраган Мићановић као Зоран Ђинђић и Сергеј Трифуновић као Легија
Драган Мићановић као Зоран Ђинђић и Сергеј Трифуновић као Легија - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2024
Пратите нас
Почетак емитовања игране серије „Сабља“ Горана Станковића и Владимира Тагића о убиству премијера Зорана Ђинђића, планирано за 24. фебруар на Радио-телевизији Србије, одлаже се пошто један од најпрестижнијих фестивала филмских и серијских садржаја разматра могућност да је уврсти у свој програм.
РТС је саопштио да је први званични трејлер серије „Сабља“ привукао велику пажњу како домаће, тако и светске јавности.
„Политички трилер о атентату на српског премијера Зорана Ђинђића, после првих најава изазвао је велико интересовање европских телевизијских кућа, као и највећих светских филмских дистрибутера. Уз заинтересованост европских јавних сервиса за емитовање серије - стигао је још један позив који сањају филмски аутори широм света. Један од најпрестижнијих фестивала филмских и серијских садржаја разматра могућност да причу која је те 2003. године потресла Србију, али и читаву светску јавност, уврсти у свој програм. Зато, поштујући правила европске и светске филмске индустрије, а у циљу промоције домаће кинематографије у свету, серија „Сабља“ на РТС-у биће емитована у новом термину о чему ћемо благовремено обавестити гледаоце“.
Кроз осам епизода, серија „Сабља“ истражује убиство премијера Зорана Ђинђића и улогу Земунског клана и Јединице за специјалне операције (ЈСО) у овом атентату.
Серија прати ликове премијера, политичара, криминалаца, припадника паравојних јединица, али и измишљене ликове – младу и амбициозну телевизијску новинарку Даницу Мандић, полицијског инспектора Бориса Ракића ангажованог у истрази и ситног криминалца унутар земунског клана Уроша Ристића, чија улога у овој причи постаје све сложенија.
Драган Мићановић - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2024
КУЛТУРА
Драган Мићановић у улози Ђинђића: Био сам један од хиљаду који су шетали деведесетих против рата
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала