Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Шапић: Ако за десетак дана не буде јединственог става „Ми“ - идемо на нове изборе

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Шапић
Александар Шапић - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2024
Пратите нас
Градоначелник Београда Александар Шапић изјавио је данас, пред почетак конститутивне седнице Скупштине града Београда, да уколико за десетак дана не дође до јединственог става на изборној листи "Алаксандар Јерковић - Ми глас из народа" да ће се ићи на нове изборе.
"Уколико за ових десетак дана не дође до јединственог става изборне листе Александар Јерковић - Ми људи из народа, да идемо на нове изборе, баш због тога што мислимо да је Београд неопходна и легална и легитимна и стабилна власт која ће да подржи све изазове пред којима се Србија буде нашла", рекао је Шапић.
Нагласио је да је потребна градска власт која ће апсолутно да настави све оно што је рађено у Београду и све оно за што је направљена озбиљна припрема.
"И то је разлог зашто на крају краја вам се ја данас овде обраћам, зашто вам дајем ове информације и зашто ћемо покушати још ових десет дана да видимо да ли можемо да, ако ништа друго, та три месеца уштедимо Београђанима, јер подсетићу да привремени орган већ пет месеци функционише у овом стању, што није природно и нормално стање. Једноставно није и немогуће да будете оперативни на начин који је у овом моменту неопходно", навео је Шапић.
Како је рекао, највероватније ћемо се за два или три месеца, кад се буду завршили избори, наћи у сличној ситуацији.
"Тада се поставља питање шта ћемо онда радити. Ту одговорност ће онда поднети они који у овом моменту још увек можда не схватају важност овог тренутка, али и долазимо до тога да ће вероватно у следећој кампањи главно питање бити којом ћете се јату приволети након избора, без обзира на све, на различитости политичке, да ли ћете ићи са нашим блоком или онима који буду део наше коалиције, који су спремни да стану у одбрану државе по питању свих изазова који су пред нас, који нису спремни да се одрекну дела своје територије, који нису спремни да сами себе прогласе геноцидним и нису спремни да нарушавају односе са Руском Федерацијом и да затварају своја врата ка истоку, који нису спремни да на овој згради иза нас закаче шарену заставу и поистовете је са државном заставом и заставом града Београда", нагласио је Шапић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала