- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија није добила све које је желела – Пешић открио: „На неке нисмо могли да рачунамо“

© Sputnik / Страхиња КлисарићКошаркаши Србије
Кошаркаши Србије - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2024
Пратите нас
Кошаркаши Србије окупили су се у Пиониру како би почели припреме за квалификације за Европско првенство, а том приликом Светислав Пешић, селектор репрезентације, говорио је о циљевима, списку играча и проблемима са којима се сусрео приликом селектовања.
Српске кошаркаше најпре очекује сусрет са Финском у петак, а затим у понедељак гостују Грузији. За капитена тиме именован је Лука Митровић. Прве утиске после окупљања изнео је селектор Светислав Пешић.
„Ово је наше прво окупљање после Светског првенства у Манили, тако је како је. Приоритети су јасни, скупили смо се поводом квалификација за Европско првенство, али увек тамо негде стоји због немогућности и квалитетних припрема за Олимпијске Игре да видимо колико можемо да извучемо и припремимо се и за то“, поручио је Пешић.
Истакао је селектор да ће Србија имати тежак посао јер репрезентацију очекују мечеви са две потпуно различите екипе.
„Приоритети су јасни, утакмица са Финском, након тога у Тбилисију против Грузије. Скроз две различите екипе, са различитим стилом игре. Једна модерна кошарка, Финци су правили фантастичне резултате, долазе са пуном мотивацијом. Када се долази у Београд увек је другачији осећај код свих екипа. Морамо да радимо пуно у одбрани и транзицији, где они су квалитетнији. Након тога Грузија једна искусна екипа, другачија, са Шенгелијом. Наша најважнија ствар је колико год је могуће да видимо где се налазимо“, поручује селектор.
Непосредно пре окупљања Пешић је објавио списак играча, а сада је појаснио и због чега нема појединих имена.
„Нажалост, на неке нисмо могли да рачунамо. Милутинов и Топић, један је оперисан, један је у опоравку. Била нам је жеља да укључимо и Вукчевића, али он тек следећег месеца пуни 21 годину. На Лучића не можемо да рачунамо због обнове повреде, Јовић је стигао, али остао је у Нишу, видећемо, највероватније на њега не можемо да рачунамо због ситуације у породици. Смаилагић је болестан није играо ни Куп, траже се разлози зашто се болест обновила“, појаснио је српски селектор.
За крај је Пешић сумирао утиске са Купа Радивоја Кораћа.
„У Нишу је било доста интересантно, мислим да ћемо се сложити да одговорни морају да седну и да се договоре да ми имамо нашу јединствену, професиналну лигу, има ту добрих екипа, било је доста добро. Знам да већина гледа само Партизан и Звезду, такви смо какви смо, међутим тамо у Нишу се видело да има и других квалитета“, поручио је Светислав Пешић.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2024
СПОРТ
Дошла два брата да се играју /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала