- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Русији ће бити отворен погон за масовну производњу сателита

© Sputnik / Лола ЂорђевићДрон
Дрон - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2024
Пратите нас
Компанија "Роскосмос" планира да потроши око 50 милијарди рубаља (50 милиона евра) на изградњу погона за серијску производњу сателита, тежине до пола тоне, изјавио је генерални директор државне корпорације Јуриј Борисов.
„Погон је направљен за склапање сателита до 100 килограма, а ми треба да направимо погон за уређаје до 500 килограма, то је другачија технолошка опрема и захтева озбиљне трошкове. За то смо, заправо, планирали око 50 милијарди рубаља“, рекао је он у интервјуу за портал Про Космос.
Он је рекао да је у предузећу "Решетњев" пре годину дана почео рад на стварању транспортне линије за производњу телекомуникационих сателита и уређаја за даљинско праћење Земље. Конкретно, млади стручњаци су послати да стекну искуство у КамАЗ-у.
Борисов је деоницу сателитске монтажне линије која се сада примењује у предузећу назвао „прототипом преласка на индустријски модел“.
Поред тога, Борисов је говорио у прилог потреби стварања националног оптичког центра у Русији који би групи за даљинско праћење Земље обезбедио потребну опрему. Према његовим речима, проблем се већ решава, заједно са предузећима Росатома и низом приватних компанија у Русији и белоруским предузећима.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала