Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучевић: Ако нема политичке воље да се формира власт у Београду ићи ћемо на нове изборе

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилош Вучевић
Милош Вучевић - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2024
Пратите нас
Потпредседник Владе Србије, министар одбране и председник СНС-а Милош Вучевић изјавио је данас да ће власт у Београду бити формирана уколико буде постајала политичка воља за то, а да ће се у супротном ићи на нове изборе.
"Видећемо да ли ће данас бити кворума за рад Скупштине града Београда, да ли постоји политичка воља да се данас изабере председник Скупштине, односно скупштински орган или ћемо оставити тај крајњи рок, 3. марта да видимо да ли постоји политичка воља да се формира потпуно легитимна већина у Скупштини града Београда и да добијемо ново руководство главног града", рекао је Вучевић на РТС.
Навео је да ако тога не буде, ићи ће се на нове изборе у законски предвиђеним роковима.
"Неће то бити никаква катастрофа, нити крај света. Мислимо да би за град Београд било важније да добије градску власт, да би се пратили сви они пројекти који су и од градског и од националног значаја, оно што је и председник Републике представио кроз пројекат Скок у будућност", истакао је Вучевић.
Вучевић је рекао да се са њихове стране (листа "Александар Вучић - Београд не сме да стане") инсистира на апсолутном легитимитету.
"То значи да сви они који би подржали ту политичку већину, скупштинску већину, не баве се математиком сабирања броја мандата, него да имају јасну политичку вољу да хоће да чине ту политичку већину која би требало да води град Београд. То је пун легитимитет", навео је Вучевић.
Како је рекао, ако не буду видели да постоји јасна политичка воља код оних који би чинили ту већину, ићи ће се на нове изборе у законским роковима.
Када је реч о Народној Скупштини, Вучевић је оценио да су ту ствари извесније и да је питање само временског оквира када ће бити настављена конститутивна седница и бити изабрано руководство Скупштине Србије.
Након тога, како каже, следе консултације код председника Републике са свим листама око мандатара и то у данима и недељама пред нама.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала