- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Губернатор Херсонске области: Отровао ме је човек којем сам веровао

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаРуски војник у Херсонској области
Руски војник у Херсонској области - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2024
Пратите нас
Губернатора Херсонске области Владимира Салдо је отровала рицином 2022. године особа која му је била блиска, написао је он на друштвеним мрежама.
„То је учинио човек коме сам веровао, урадио је то за много новца и пристао је да постане Јуда. Тужан је пут таквих људи“, наводи се у објави.
Како је Салдо написао, он је након тровања две недеље био без свести.

„Све што сам успео да урадим или кажем је било да ми је лоше, изгубио сам свест и тек после 15 дана се пробудио на клиници Склифосовски у Москви. Министарство одбране Русије је сада разјаснило да је коришћен рицин, опасан бојни отров, који је неколико пута токсичнији од калијум цијанида“, подвукао је губернатор.

Према његовим речима, кијевски режим овим методама покушава да заплаши, јер украјинска војска нема реалних успеха на фронту. Салдо је навео да ће украјинске власти морати да одговарају за тероризам и кршење обичаја ратовања.
Шеф администрације Херсонске области Владимир Салдо је 9. августа 2022. године хоспитализован са знацима тровања, изјавио је генерал-потпуковник Игор Кирилов, начелник снага радијационе, хемијске и биолошке одбране Оружаних снага Русије. Лабораторијски тестови су показали присуство супстанце рицин која је уврштена на Листу 1 Конвенције о забрани хемијског оружја. Осим тога, 5. децембра 2023. године је лидер ЛНР-а Леонид Пасечник отрован једињењем фенола.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала