- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Илон Маск: Позиција Украјине је сваким даном све слабија и слабија

© AP Photo / Marcio Jose SanchezИлон Маск
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2024
Пратите нас
Позиција Украјине је све слабија свакога дана, мировни споразум је требало да се потпише пре годину дана и тако би се спасиле хиљаде живота, изјавио је амерички бизнисмен Илон Маск.
Маск је одреаговао на објаву која је објављена на друштвеним мрежама о томе да је дошло време за прекид ватре и почетак мировних преговора између Украјине и Русије.
Он наводи да је Украјина изгубила рат и да то не може да се промени, с обзиром на то да Кијев нема довољно људи да би победио. У објави се говори и о томе да 60 милијарди долара за Украјину неће променити чињенице и Русија ће сачувати Крим и део источне Украјине.

„Питање је само колико ће људи погинути пре него се та реалност прихвати. Мировни споразум је требало да буде потписан још пре годину дана. Од тада су хиљаде момака погинуле ни за шта, а позиције Украјине сваким даном постају све слабије“, одреаговао је Маск.

Бела кућа је позвала чланове америчког Конгреса да по хитном поступку утврди нацрт закона којим се додељује више од 60 милијарди долара за помоћ страним савезницима, укључујући Украјину. Бела кућа је то иницирала након што је предлог одобрио Сенат у коме демократе имају већину. Председавајући Представничког дома Мајк Џонсон је претходно истакао да конгресмени имају и друге приоритете, нарочито окончање рада на америчком буџету.
Погледајте и:
Представнички дом америчког Конгреса - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2024
СВЕТ
Представнички дом Конгреса САД одлази на паузу, предлог закона о помоћи Украјини на чекању
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала