- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ласлова лекција Шпанцу на шљаци – у Бразилу се чека на српски дерби

© AP Photo / Louise DelmotteЛасло Ђере
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2024
Пратите нас
Ласло Ђере, српски тенисер, пласирао се у осмину финала турнира 500 серије у Рио де Жанеиру убедљивом победом над Бернабеом Запатом Мираљесом резултатом 6:3, 6:1.
После не тако добре партије у Буенос Ајресу, Ласло Ђере успео је да се пробуди и прикаже се у потпуно другачијем светлу у Рио де Жанеиру где је у првом колу одиграо одличан меч.
У трећем гему је Ласло направио брејк, противник је потом успео да се врати и изједначи на 3:3, али српски тенисер био је упорнији. Одузео је Шпанцу још један сервис гем, затим спасао три брејк лопте, а онда трећим брејком завршио сет.
У другом је Ђере имао далеко лакши посао јер је играо и сервирао много боље па је тако изузетно лако стигао до 4:0. На крају је противник у другом сету успео да дође до само једног гема и то једва јер се суочио са Ласловом меч лоптом.
Српски тенисер јесте далеко бољи и квалитетнији играч, али када је реч о шпанским тенисерима на шљаци, ни са једним није лако.
Занимљиво је да ће Ласло у осмини финала потенцијално играти против Душана Лајовића, али како би до тога дошло српски тенисер мора да победи Данијела Елахија Галана у првом колу.
Ђере је прошле године у осмини финала Рија испао управо од Лајовића.
Новак Ђоковић и Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2024
СПОРТ
Сабаленка: „Морам чешће да причам са Новаком – зато побеђујем“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала