- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Трактори стигли и у Атину: Побуна грчких пољопривредника /видео/

© AP Photo / Thanassis StavrakisПротест грчких пољопривредника у Атини
Протест грчких пољопривредника у Атини - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2024
Пратите нас
Грчки пољопривредници довезли су тракторе у Атину протестујући испред парламента због све већих цена енергената, конкуренције из иностранства и нерешених проблема због недавних поплава.
Њихов протест прати протесте пољопривредника у другим деловима Европе, укључујући Француску, Белгију, Холандију, Пољску и Италију, где су фармери започели сличне демонстрације.
Грчки синдикат пољопривредника је био у преговорима са премијером Кирјакосом Мицотакисом неколико недеља, али они кажу да мере које су најављене нису довољне да се испуне њихови захтеви, пренео је "Катимерини".
У понедељак увече, пољопривредници су поређали тракторе и пикап возила дуж аутопута, док су се окупљали у централној Грчкој како би заједно отишли у Атину.
"Постоје многи проблеми, већина од њих је гориво и цена енергената. Прошла недеља је била катастрофална за фармере, нисмо производили грожђе, маслиново уље, правили смо мало памука који је откупљен врло јефтино", рекао је један од пољопривредника.
У уторак ујутро, десетине пољопривредника дошло је бродом у луку Пиреј са јужног острва Крита, а део пољопривредника дошло је аутобусима из копненог дела.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала