- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шта кочи Тристаново облачење националног дреса?

© Sputnik / Лола ЂорђевићТристан Вукчевић
Тристан Вукчевић - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2024
Пратите нас
На окупљању кошаркашке репрезентације Србије селектор Светислав Пешић открио је да на неколико играча није могао да рачуна из разних разлога, али посебно је занимљив случај Тристана Вукечвића који ће национални дрес Србије моћи да обуче када напуни 21 годину.
Позитивна ствар пред квалификационе утакмице за Европско првенство у кошарци јесте та што репрезентације могу да рачунају на играче из Евролиге, међутим у случају Србије за неке играче то није помогло.
Због једног ФИБА правила за Србију још увек не може да игра Тристан Вукечвић, кошаркаш Партизана, за кога је Светислав Пешић истакао да је имао жељу да буде на списку за квалификационе мечеве са Финском и Грузијом.
Према прописима играчу није дозвољен међународни прелазак из једног клуба у други пре 18. рођендана, осим у посебном случају када ту одлуку донесе генерални секретар ФИБА.
Како би отишао у Реал, Тристан је морао да се обавеже да ће наступати за репрезентацију матичне земље односно земље из које прелази што је у том тренутку била Грчка. Обавезивање је на снази до 21. године.
Тристану је рођендан 11. марта и то је датум од ког ће званично моћи да постане репрезентативац Србије за коју се одлучио упркос томе што је могао да има држављанство Грчке, Шведске, Италије, Шпаније, Босне и Херцеговине.
Осим Тристана, Пешић није могао да рачуна ни на Николу Милутинова, Николу Топића, Владимира Лучића и Алена Смаилагића због здравствених проблема, док Стефан Јовић није у питању због приватних разлога.
Лука Митровић - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2024
СПОРТ
Србија има новог капитена: „Шокирао сам се“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала