- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Више јавно тужилаштво наложило полицији да истражи одговорност за инцидент на лету Београд-Диселдорф

© Sputnik / Лола ЂорђевићЕр Србија
Ер Србија - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2024
Пратите нас
Више јавно тужилаштво у Београду упутило је Управи криминалистичке полиције захтев за прикупљање потребних обавештења о догађају кад је авион ембраер Е 195 на лету Ер Србије ЈУ 324 Београд–Диселдорф, у ком се налазило 106 путника, у фази прелета изашао с полетно-слетне стазе и ударио у антене/светла и потом принудно слетео на аеродром Никола Тесла.
Полицији је наложено да утврди шта се критичном приликом догодило, као и да се идентификује евентуално одговорно лице, наводи се у саопштењу тог тужилаштва.
Додају и да је посебно потребно да се провери на који је начин дошло до критичног догађаја, односно до оштећења авиона, да ли је у било ком тренутку лета била угрожена безбедност путника и посаде, да се обаве разговори са запосленима у СМАТС Контроли лета, са пилотом и посадом авиона.
Тужилаштво истиче да је потребно утврдити да ли је пилот имао налог или упозорење из Контроле лета да иде на писту Д6 или Д5, затим да ли је пилот поступио по налогу – упозорењу, као и све друге околности у вези са овим догађајем.
Ер Србија је раније саопштила да прекида сарадњу са грчком авиокомпанијом Маратон ерлајнз, чији је авион у том инциденту оштећен.
Погледајте и:
Ер Србија - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2024
ЕКОНОМИЈА
Ер Србија због инцидента са авионом прекида сарадњу са грчком компанијом „Маратон ерлајнз“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала