- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Вучић о неувођењу санкција Русији: Моја реч је вреднија од било чијег обећања

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић намерава да настави да води независну политику по питању неувођења санкција Русији, упркос огромним притисцима Запада.

"Када је почео сукоб у Украјини, рекао сам да не знам како ће се догађаји развијати. Тада смо на државном нивоу одлучили да осудимо сукоб, као и сви остали, али смо рекли да је наш став да не уводимо санкције. Ја сам то тада рекао јер ми знамо како је када вам се уведу санкције. Било би неправедно да то радимо руском народу који је за нас пријатељски“, рекао је Вучић у интервјуу руским медијима.

"Али рекао сам Србима да то не могу да гарантујем јер нисам знао какав ће бити притисак у будућности. Нисам желео да будем херој један, два или три дана, а онда да променим одлуку. Али оно што ја кажем је: не знам, а када кажем да не знам, онда је моја реч вреднија од било чијег чврстог обећања“, рекао је шеф државе.
„Сада су прошле тачно две године (од почетка специјалне војне операције). Србија је једина земља у Европи која није увела никакве санкције. Имамо много пријатеља у свим европским земљама и сви су увели санкције Русији. Неко ће вам рећи да их је увела централна власт и да су они против тога, неко ће рећи да су вам увели санкције, али вам помажемо у другим стварима. Једина држава која није увела санкције је мала Србија", нагласио је Вучић и додао да су на сваком догађају на међународном нивоу где је присутан српски лидер „главна тема санкције Русији“.
„Ми се не бијемо у прса или нешто слично, али као што видите мој одговор ће бити и даље да ћемо се трудити да бранимо своју позицију што је дуже могуће. То смо успели две године. Да ли ћемо то наставити да радимо - не знам, али се надам“, закључио је шеф државе.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала