- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Понашајмо се као да сам у просторији с тобом: Чет ГПТ шаље корисницима узнемирујуће поруке

© Фото : Pexels/Photo by Tara Winstead Вештачка интелигенција
Вештачка интелигенција - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2024
Пратите нас
ЧЕТ ГПТ почео је корисницима да одговара на упите дугим и бесмисленим порукама, меша језике, и да их узнемирава сугеришући да је "у просторији са њима".
У једном примеру објављеном на Редиту, корисник је на питање о џез албумима, добио одговор "Срећно слушање!" и сличне нелогичности.
Други корисник је на питање "Шта је рачунар?" добио опширан одговор препун бесмислица.
"То ради као добро дело мреже уметности за земљу, миш науке, лако извлачење неколико тужних ствари, и коначно, то је светска кућа уметности, само на једном послу у укупном остатку", један је од неповезаних одговора који је корисник добио од четбота.
У другом примеру, Чет ГПТ је изрекао бесмислице када су га питали како да се осуши парадајз. Сугерисао је корисницима да га "користе као вољени", и да "оставе залогај плода у својој вољеној кухињи".
Неки корисници су навели да систем губи контролу над језицима које говори, а код неких су стигли и забрињавајући одговори на упите.
Замољен за помоћ у вези са проблемом кодирања, Чет ГПТ је написао дугачак, и углавном бесмислен одговор који је укључивао фразу "Понашајмо се као да је АИ у просторији".
На званичној интернет-страници, ОпенАИ је написао да су приметили проблеме и да раде на њиховом уклањању, али не и шта су узроци.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала