- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Председник Узбекистана са Путином: Радимо на заједничким пројектима вредним 45 милијарди долара

© Sputnik / Kristina Kormilitsyna / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин на састанку са узбекистанским председником Шавкатом Мирзијојевом
Руски председник Владимир Путин на састанку са узбекистанским председником Шавкатом Мирзијојевом - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2024
Пратите нас
Узбекистан ради са Русијом на перспективним пројектима вредним 45 милијарди долара, изјавио је узбекистански председник Шавкат Мирзијојев на састанку са руским председником Владимиром Путином.
„Имамо добру инвестициону базу. Морам вам рећи да ни са једном земљом немамо тако добру инвестициону базу. Имамо перспективне пројекте у вредности од 45 милијарди долара“, нагласио је председник Узбекистана.
Мирзијојев је истакао да је у 2024. години заједно са руским партнерима планирана реализација инвестиција у вредности од пет милијарди долара.

„Имамо реалне пројекте, реалне извршиоце, реалне регионе и велике-велике пројекте“, додао је узбекистански лидер.

Руски председник је констатовао да се везе Русије и Узбекистана веома интензивно развијају, граде добре перспективе и нема таквих питања која захтевају решавање на највишем нивоу.
Мирзијојев је стигао у радну посету Казању ради учествовања у свечаној церемонији отварања међународног турнира „Игре будућности“.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала