- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бура због одлуке српског судије – „Какав смешан пенал“

© AP Photo / Peter DejongПСВ Дортмунд
ПСВ Дортмунд - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2024
Пратите нас
Меч осмине финала Лиге шампиона између ПСВ-а и Борусије Дортмунд завршен је резултатом 1:1, а дан касније бура око њега се не стишава и то због одлуке Срђана Јовановића, српског арбитра, да досуди пенал за домаћина. Матс Хумелс, фудбалер Дортмунда због чијег старта је и досуђен пенал побунио се на друштвеној мрежи.
Борусија је повела у гостима голом Донијела Малена у 24. минуту, а онда је у 56. минуту Срђан Јовановић одлучио да досуди пенал због грубог старта Матса Хумелса над Тилманом. Одлуку је донео уз асистенцију и помоћ ВАР собе.
Де Јонг је био прецизан са беле тачке, а утакмица је завршена резултатом 1:1. Хумелс после тога није пуно чекао и огласио се поводом пенала.
„Какав смешан пенал против нас. Поново! Не могу да верујем да може бити одлука као што је данашња или као против Челсија или Пари Сен Жермена са ВАР-ом“, написао је Хумелс.
Поводом исте ситуације огласио се и Волфганг Штарк, немачки судијски експерт који је подржао српског колегу.
„За мене је одлука на крају исправна. За судију, ово је веома незгодна ситуација. Матс Хумелс прво игра лопту испруженом ногом, преузима велики ризик. Он онда својом заосталом ногом успоставља контакт са противником. Зато кажем: пенал се може дати. Није нешто за ВАР. У моје време сам увек био веома великодушан, вероватно не бих досудио пенал“, истакао је Штарк.
Фудбалер Борусије имао је одговор и на ово образложење.
„То може да произиђе само из правилника, не из професионалног фудбала. Једно је теорија, друго је пракса. Желим то да истакнем. Извините, али нема шансе да је то био пенал. Заостала нога, након што сам одиграо лопту три минута раније. Уз дужно поштовање“, написао је Хумелс.
Судијски тим су осим Јовановића чинили и Урош Стојковић и Милан Михајловић као линијске судије, док је Новак Симовић био четврти арбитар.
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2024
СПОРТ
Лука сазнао казну
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала