- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Отворене „Игре будућности“ у Казању, учествује и Србија; Путин: Такмичење без дискриминације

© Sputnik / Kristina Kormilitsyna / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин на отварању такмичења „Игре будућности“
Руски председник Владимир Путин на отварању такмичења „Игре будућности“ - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2024
Пратите нас
У Казању су отворене „Игре будућности“, прво међународно такмичење у хибридним дисциплинама на ком ће учествовати више од 2.000 учесника из целог света. На почетку турнира учесницима се обратио руски лидер Владимир Путин и поручио да је такмичење потпуно лишено политичке коњуктуре, дискриминације и двоструких стандарда.
Он је нагласио да су „Игре будућности“ поклон Русије светској спортској породици и додао да се земља увек залагала за промовисање спорта и његове високе хуманистичке вредности.
Према његовим речима, „Игре будућности“ су јединствен део историје светског спорта, који почиње управо у Русији.

„Русија је била и остаће водећа спортска држава на планети, домовина великих победа, рекорда и спортиста“, истакао је руски лидер.

Он је поред тога подвукао да је поносан на највиши ниво организације великих међународних спортских такмичења и подсетио да су многа од њих управо одржана у Казању.
Путин је изразио увереност да ће „фиџитал“ спорт временом постати омиљена забава у Русији.
„Игре будућности“ су иновативно међународно такмичење у хибридним дисциплинама, у концепту „фиџитал“ (физички+дигитални, енг. physical+digital), који обједињује класичан спорт и киберспорт или ВР/АР технологију. Прве „Игре будућности“ одржавају се у Казању од 21. фебруара до 3. марта.
Спортски програм обухвата такмичења у 21. дисциплини (подељених у пет категорија, односно „изазова“: спорт, тактика, стратегија, технологија и брзина).
На такмичењу учествује више од две хиљаде спортиста из више од сто земаља: Србија, Црна Гора, Северна Македонија, Словенија, Хрватска, Летонија, Велика Британија, Сједињене Америчке Државе, Италија, Молдавија, Естонија, Кина, Турска, Холандија, Румунија, Нови Зеланд, Француска, Уједињени Арапски Емирати, Португалија, низ афричких земаља и друге.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала