- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Привредни раст Русије прошле године износио 3,6 одсто

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Казахстана Касим-Жомарт Токајев и председник Русије Владимир Путин на састанку у Казању
Председник Казахстана Касим-Жомарт Токајев и председник Русије Владимир Путин на састанку у Казању - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2024
Пратите нас
Руска економија је за годину дана порасла за 3,6 одсто, изјавио је руски председник Владимир Путин на састанку са председником Казахстана Касимом-Жомартом Токајевом.
Токајев је на почетку разговора скренуо пажњу на економске успехе Русије.
„Руска економија је, упркос веома тешким условима, постигла велики успех – 3,5 одсто (раст) је импресиван резултат“, приметио је Токајев.
„3,6 одсто“, исправио је Путин свог колегу уз осмех.
Токајев је током састанка изразио захвалност на договору о изградњи термоелектрана у три казахстанска града.
„Захвални смо што је постигнут договор о изградњи термоелектрана у три града Казахстана и о изградњи две државне регионалне електране. То јест, резултат је очигледан“, истакао је Токајев, подсећајући на договоре после Путинове посете Казахстану у новембру прошле године.
Казахстански председник истакао је да је Русија под Путиновим руководство постигла упечатљиве успехе.
„Сви са нестрпљењем очекујемо председничке изборе који ће се одржати 17. марта у Русији. Наравно, нема сумње у коначан резултат, јер Русија под вашим ауторитативним руководством постиже запажене, импресивне успехе. Заправо, ви својим поступцима и изјавама обликујете глобалну агенду“, оценио је Токајев.
Казахстански председник је током састанка предложио да се следеће „Игре будућности“ одрже у Казахстану, што је руски лидер прихватио.
Путин и Токајев допутовали су у Казањ ради учешћа на церемонији отварања међународног турнира „Игре будућности“.
„Игре будућности“ су иновативно међународно такмичење у хибридним дисциплинама, у концепту „фиџитал“ (физички+дигитални, енг. physical+digital), који обједињује класичан спорт и киберспорт или ВР/АР технологију. Прве „Игре будућности“ биће одржане у Казању од 21. фебруара до 3. марта. Спортски програм обухвата такмичења у 21 дисциплини (подељених у пет категорија, односно „изазова“: спорт, тактика, стратегија, технологија и брзина). Очекује се учешће више од две хиљаде спортиста из више од сто земаља.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала