- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Вучић: Издвојићемо додатних 1,3 милиона евра подстицаја за етно села и салаше

© Sputnik / Радоје ПантовићСело
Село - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2024
Пратите нас
Председник Александар Вучић најавио је током обиласка штандова на 45. Међународног сајма туризма у Београду да ће сутра бити увећана давања са додатних 1,3 милиона евра за подршку етно селима, етно кућама, салашима и слично.
"Већ смо увећали ниво ваучера и већ сам рекао да ћемо сутра да подигнемо за 150 милиона динара давања, дакле за 1,3 милиона евра додатних пара за етно села, етно куће и салаше...", рекао је Вучић.
Истакао је да су то велика улагања којима држава подстиче домаћи приватни сектор.
"Не иде то у државне објекте, то иде у наш приватни сектор, јер желимо да им помогнемо да инвестирају како би могли да привуку више туриста. За ваучере увек издвајамо више, јер и тиме помажемо управо приватном сектору, у неким од мање развијених општина који имају величанствене бање, као што је Куршумлија са Пролом бањом, Луковском бањом и Куршумлијском бањом, али и Сокобању која је највећи корисник ваучера у Србији", рекао је Вучић.
Он је рекао да Србија мора да настави да ради на томе да понуди најбољи туристички садржаји, да се подстичу људи да улажу у туризам, као и да се ради на унапређењу инфраструктуре.
"Морамо садржај да нудимо на Дунаву, и даље да улажемо у бање, да идемо у приватизацију појединих бања, да подстичемо људе који желе да уложе новац и да се радујемо њиховом успеху, али и да не задржавано нешто у својим рукама, јер држава никада није довојно успешан власник. Још много морамо да радимо на инфраструктури", рекао је Вучић.
Вучић је рекао да авио компанија Ер Србија има летове на 87 дестинација у 34 земље и да ће се радити на отварању нових линија.
Додао је и да број путника на аеродрому у Нишу бележи скок у односу на 2012. годину - од 27.000 путника на 448.000 путника и да ће се радити на томе да се њихов број још повећа.
"Београд ће ићи на више од десет милиона путника, убедљиво први аеродром у региону, али није довољно, мора да буде још много више", навео је он.
Истакао је и да ће пруга Београд-Суботица, која ће бити отворена можда већ у новембру ове године, много да значи за север Србије и Палић.
Он је рекао да ће када буде изграђена пруга Београд-Ниш и од Ниша ка југу Србије моћи да се рачуна на још већи девизни прилив.
"То је једна од великих прилика Србије. Нисмо још понудили најбољи могући садржај за то су потребни новци, много рада и труда и то ћемо тек морати да радимо", рекао је он.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала