- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Ситуација око Асанжа срамота за западну демократију

© Sputnik / Zhanna Manukyan / Уђи у базу фотографијаПротести подршке Џулијану Асанжу у Лондону 2021.
Протести подршке Џулијану Асанжу у Лондону 2021. - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2024
Пратите нас
Ситуација око новинара Џулијана Асанжа је срамота за западну демократију, рекао је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.
„Што се тиче Асанжа, већ сам рекао да је то срамота западне демократије“, рекао је Лавров новинарима по завршетку министарског састанка Г20.
Он је напоменуо да амерички званичници на брифинзима за њега говоре да злочинац а не новинар.

„Асанж је светском јавном мњењу донео истину о активностима америчких специјалних служби, америчке војске, које су биле тајне, а којима су кршени амерички закони и Устав, то је истина. Ако се то зове злочиначком делатношћу онда злочинци психопате који су се тиме бавили желе да њихови злочини остану неоткривени“, додао је Лавров.

Такође је додао да Запад нема права да се меша у унутрашња питања Русије у вези са ситуацијом око смрти Алексија Наваљног.
„Сва та хистерија поводом смрти Наваљног је то јасно показала, не желим то ни да коментаришем, немају ти људи права да се мешају у наше унутрашње ствари, посебно с обзиром на брвно у оку које имају по питању Асанжа, Гонзало Лире који је преминуо од мучења у украјинском затвору и ни Американци нити било ко други није то коментарисао“, рекао је Лавров.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала