- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Време је да се Одеса врати кући - Русија је жељно чека

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Уђи у базу фотографијаДмитриј Медведев
Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2024
Пратите нас
Одеса је руски град чији повратак кући чекају у Русији, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев у интервјуу руским медијима.
"О Одеси могу једноставно да кажем: Одеса, врати се кући. И то је све. Чекамо Одесу у Руској Федерацији због историје овог града, људи који тамо живе, којим језиком говоре. То је наш руски, град“, рекао је Медведев.
Он је назвао кратковидим рушење споменика и уништавање друге руске културне баштине у Одеси.
"На тај начин једноставно одбијају неке људе, чак и оне који су донедавно били лојални њиховој власти. Генерално, ово изгледа монструозно, јер је реч о борби против целокупне руске културе и нашем заједничком путу", рекао је он.
Заменик шефа руског Савета безбедности Дмитриј Медведев сматра да ће за постизање циљева специјалне војне операције можда бити потребно да се дође до Кијева. Политичар је упозорио и да сукоб између Русије и Украјине можда неће бити ограничен на садашњу фазу.
„Где да станемо? Не знам. Мислим да узимајући у обзир оно што сам рекао (о потреби стварања заштитног кордона), морамо још много и озбиљно да радимо. Хоће ли то бити Кијев? Да, вероватно би требало да буде Кијев. Ако не сада, онда после неког времена, можда у некој другој фази развоја овог сукоба“, рекао је Медведев.
Он је потребу да се стигне до Кијева објаснио чињеницом да је Кијев руски град и да одатле долази међународна претња постојању Русије.
„Иако је Кијев у својим коренима руски град, контролише га међународна бригада противника Русије коју предводе Сједињене Америчке Државе. Сви који тамо формално обављају своје функције су марионете које немају ни савести, ни страха за будућност Русије, своју земљу, нити могућности. Све одлуке се доносе у иностранству и у седишту НАТО. То је потпуно очигледно. Дакле, да, то би могао бити Кијев", рекао је Медведев.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала