- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

ММФ признао: Изненађени смо снагом раста економије Русије

© AFP 2023Аранжман предвиђа и подизање раста, конкурентности и стварања здравог економског амбијента
Аранжман предвиђа и подизање раста, конкурентности и стварања здравог економског амбијента - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2024
Пратите нас
Русија је изненадила снагом економског раста у условима међународних санкција, изјавила је директор Департмана за комуникације Међународног монетарног фонда (ММФ) Џули Козак.
Поред тога, она је изјавила да конфискација суверене руске имовине коју Запад планира носи ризике по међународни монетарни систем.
„Ризици укључују могућност судских поступака, узвратне мере и претње по међународни монетарни систем“, нагласила је Козак на брифингу као одговор на питање Спутњика о последицама могуће конфискације имовине Русије од стране Запада.
Према њеним речима, сва слична дејства Запада морају имати „довољну правну основу“ у случају да се донесе одлука о њеном спровођењу.
Такође, она је прокоментарисала и да одрживост Украјине зависи од благовремене стране помоћи, укључујући финансијску подршку Сједињених Америчких Држава.
ММФ је у јануарском извештају значајно повећао прогнозу раста руске економије за 2024. годину, на 2,6 одсто. Показатељ је порастао за 1,5 одсто у поређењу са претходном проценом од октобра 2023. године.
Крајем јануара, директор Депртмана за истраживања Пјер Оливје Гуринша истакао је да привреда Русије показује бољи темпо раста од очекиваног.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала