Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Несторовић открива за Спутњик: Пуч је био смишљен унапред – Додик ми је отворио очи

© Sputnik / Лола ЂорђевићБранимир Несторовић
Бранимир Несторовић - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2024
Пратите нас
Послушао сам Милорада Додика који ми је рекао да седам људи не може ништа да води. Зато оснивамо странку „Прави Ми“ чији ћу бити лидер, каже у разговору за Спутњик Бранимир Несторовић, носилац листе "Ми – глас из народа", која је била изненађење избора, па се ових дана распада у свађама.
Несторовић сматра да је све што се ових дана дешава са Покретом - унапред смишљено:
„Ја сам заправо избачен и уклоњен да не бих имао контакт са члановима, а пре свега са људима који су ми дали поверење. Нисам се продао владајућој коалицији. Врло брзо ћемо знати ко се заправо продао. Ово је ружна прича која ће се ускоро завршити, врло изненађујуће“.
Наш саговорник истиче да је оно што се догодило у четвртак, када су он и Александар Павић напустили састанак покрета, морало да се деси, јер су се оснивачи у ставовима много размимоишли. Себи пребацује само једно, што није отишао раније.
Да ли сте на спорном састанку први пут ултимативно предложили да будете председник, како тврде представници супротног дела покрета?
Да, зато што је направљен хаос у покрету, почеле су да се догађају чудне ствари. То сам урадио на наговор Синише Љепојевића који сад мења причу и говори да нисмо били покрет лидера. Да ли заиста мислите да ја нисам могао да оснујем свој сопствени покрет и будем председник, да ли има неко ко у то верује? Да сам хтео да будем председник, био бих од самог почетка. Цела прича је потпуно смешна. Све је било припремљено да они мене избаце из покрета. У року од 10 минута избрисали су све моје приступе покрету, сајту и свему. То у 10 минута не може да се уради тек тако. То је био дворски покушај пуча.
Је ли тачна тврдња ваших ривала да сте одлуку да будете шеф покрета донели након разговора са председником Републике Српске Милорадом Додиком?
Да, тачна је. Он је рекао да је ово што ми радимо политичко самоубиство. Да седам људи не може да води ништа. То је тачно, по седам дана се нисмо састајали, у међувремену се проблеми нагомилавају, нико ништа не решава, дискоординација је потпуна. Додик ми је рекао још једну ствар, покрет можеш да правиш само са политичким истомишљеницима, а Бранко Павловић то није. То су сугестије које ми је рекао Додик, које сам усвојио.
Обе стране тврде да ће остати доследне принципима покрета, шта то значи?
Занимљива ми је прича о изворним принципима, јер су прекршени хиљаду пута. Изгласали смо да кадровску политику водимо Синиша Љепојевић, Александар Павић и ја, а све време су је водили Драган Станојевић и Бранко Павловић. И то мимо наше воље, упркос изричитим забранама да то раде. Да ли је изворни принцип да једног од оснивача избришеш у року од 10 минута са свих друштвених мрежа, да не може да се обрати члановима покрета. На Телеграму је 17 хиљада људи остало без мог одговора. Неко је после 5 минута послао позив нашим посланицима да се сутрадан сви нађу. На основу чега, ја сам носилац листе, то су и моји посланици. Написао сам да то није званичан позив, да се свако појединачно јави телефоном. Одмах су ме блокирали на тој групи. Шта то значи, да нисам више ни посланик!?
Хоће ли нови покрет који оснивате подржати владајућу коалицију у Београду?
Не знам ко може да је подржи, наша одборничка група има као последицу свега што се дешавало у покрету, хаос. На једној страни имате два одборника у Скупштини града, мене и Борислава Антонијевића, они имају сигурно два, за двоје не знамо шта мисле. Сад имамо три пута по два одборника, они могу да говоре само у име та два своја одборника. Наравно да ми нећемо подржати власт. Да ли смо се можда разишли зато што су они против власти, а ми смо за власт? То је инсинуација, будаласта. Можда су се они продали Вучићу, то ћемо видети. Гласање ће бити тајно, ако њихови одборници буду на седници, знаћемо где је договор. Онај ко не изађе пре гласања, то је тај који се продао.
Какав је однос снага у републичком парламенту после раскола, где покрет „Ми – глас из народа“ има 13 одборника?
Наших је седам. Међу њима су и два повереника, адвоката који су иначе заступници Покрета. Видећемо колико њих има, вероватно шест. Имаћемо вероватно две одборничке групе. Бранко Павловић је мимо нас одавно причао да ће да одвоји своје посланике кад прође на листи и формира своју посланичку групу, било му је јако стало да буде шеф посланичке групе. Ово није изненађење. Иначе, градски одбори су уз нас Београд, Нови Сад и други градови.
Када ћете формирати странку „Прави Ми?
Ми ћемо да будемо партија врло брзо, изузетно брзо. Бићемо озбиљна партија организована на другим принципима. Нећемо бити веће несмењљивих стараца, бићемо врло оперативни. Иако сам данас радио, цео дан сам у контакту с људима. Сутра идемо на трибину у Нови Сад, јуче смо већ били у Лазаревцу. Следеће недеље Ниш. Пуном паром у погону и оснивамо странку. Прошло је време за покрете, треба нам јака странка, имаћемо је врло брзо.
Погледајте и:
Градоначелник Београда Александар Шапић - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2024
СРБИЈА
Шапић пресекао: Ако Несторовић каже "НЕ", идемо на изборе - ове друге људе не знам
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала