- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић се враћа после пет година, Надала и даље нема

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света свих времена, нашао се на списку учесника Мастерса у Мајамију из серије 1.000, саопштили су организатори, док то (још) није случај са Рафаелом Надалом.
Турнир који ће на Флориди стартовати 20. марта, биће први Новаков после пет година, а упркос томе Србин дели рекордан број титула, заједно са Андреом Агасијем, обојица су по шест пута подизали трофеј намењен најбољем.
Ипак, како је до почетка турнира у Мајамију остало практично још месец дана, тако треба оставити простора да се легендарни шпански тенисер ипак појави и заигра, али је претходно најавио да ће заиграти у Индијан Велсу, па не жели да дође до премора.
Подсетимо, Рафа се повукао са турнира у Дохи јер, огласивши се писмом у ком је навео да није и даље у потпуности спреман и да не жели да му се погорша стање повреде коју је задобио још прошле године на Аустралијан опену.
С друге стране, Новак Ђоковић је после елиминације у полуфиналу првог гренд слем турнира од Италијана Јаник Синера узео да се одмори и да „напуни батерије“ за наставак сезоне.
Оно што радује јесте да се Новак коначно враћа за америчку турнеју, где га није било претходних година због забране уласка као невакцинисаном странцу, па самим тим неће бранити бодове, већ ће имати јединствену прилику да додатно увећа предност у односу на првог пратиоца младог Шпанца Карлоса Алкараса.
Када су у питању остали српски тенисери на Мастерсу у Мајамију, учешће су потврдили Ласло Ђере, Душан Лајовић и Миомир Кецмановић. Требало би очекивати да се њима придружи и Хамад Међедовић.
Застава Русије - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2024
СПОРТ
Шесторо Руса може на Олимпијске игре
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала