- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Пси луталице код Бијелог Поља заклали три коња

© Фото : Unsplash/James BarkerПас
Пас - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2024
Пратите нас
Чопор паса луталица већ други пут у последњих пет дана направио је велику штету на имању Хузеира Хота, када су три коња заклали, а два која су том приликом нестала не могу да пронађу.
Да су се пси луталице одомаћили на подручју бјелопољске општине сведочи чињеница да се градом крећу у чопорима и у све свећем броју, а ништа мање их нема ни у приградским насељима и селима.
Према писању портала подгоричког Дана, у протеклом периоду регистровани су бројни случајеви напада на пролазнике од којих су многи морали да потраже лекарску помоћ.
На мети напуштених животиња су неретко и ситна живина и стока надомак града, а на удару су се недавно нашли и коњи овдашњих домаћина.
Несавакидашњи случај забележен је на узвишењу изнад града, Џафића брду, када је чопор паса луталица већ други пут у последњих пет дана направио велику штету на имању Хузеира Хота, којем су заклана три коња, а два која су том приликом нестала још увек не може да пронађе.
"Ово је више просто неподношљиво. Дешава нам се ово други пут, и више не знамо шта да радимо. Ситуација је тешка и апелујемо на оне који о овом проблему морају да размишљају да коначно нешто и ураде. До пре пар дана имали смо 20 коња, сад их је 15", казао је Хот, који процењује да му је направљена штета од десетак хиљада евра.
Осим коња, на имању имају и велики број крава и коза, за које ова породица страхује.
"Страхујемо за све животиње јер нас ово са коњима озбиљно опомиње и упозорава. Ово што нам се десило није мала ствар, али смо немоћни. Имали смо пса који нам је чувао животиње али су и њега заклали пси луталице. Не знамо на који начин да се заштитимо. Највише смо уплашени за децу коју морамо да пратимо до школе и назад, а није свеједно ни нама одраслима", казао је Хот.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала