- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србији недостаје још само један „Шваба“

© AP Photo / Angelika WarmuthАлександар Павловић
Александар Павловић - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2024
Пратите нас
Фудбалски савез Србије је у претходних неколико година одлучио да обрати пажњу на „српске синове“, односно момке нашег порекла који су рођени, живе и стасавају у иностранству и свако мало појави се неки нови кандидат.
ФСС је, чини се, научио на некадашњим грешкама, случај Марка Арнаутовића и Александра Драговића, сада већ легендарних фудбалера који наступају за Аустрију, добар је наук за будућност и знак да треба обратити пажњу на момке који живе далеко од Србије.
Фокус ФСС је био на српским младим „Швабама“, а велику „победу“ Србија је над Немачком однела добијањем „да“ од Лазара Самарџића.
Момак српског порекла је рођен у Немачкој, наступао је за младу репрезентацију те државе, али је потом одлучио да у сениорском тиму заигра за Србију.
После њега за Србију се одлучио и фудбалер италијанског Милана Јан-Карло Симић, дефанзивац који пред собом има велику будућност, о чему говори и чињеница да га је у италијански клуб лично довео легендарни Паоло Малдини.
Недавно је млади српски репрезентативац постао и офанзивни везиста франкфуртског Ајнтрахта Марко Младеновић, али је сада пред ФСС највећи посао.
Ради се о Александру Павловићу, играчу минхенског Бајерна који је већ добијао прилику у првом тиму, а јасно је да је немачка репрезентација заинтересована да га види у својим редовима.
Претходних дана се говорило о томе да је са Павловићем разговарао селектор Србије Драган Стојковић па остаје да се види да ли ће та прича уродити плодом јер је би млади Александар могао одмах да помогне Србији на дефицитарној позицији дефанзивног везисте.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала