- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјински политичар: Државни удар у Украјини могућ под једним условом

© AP Photo / Efrem LukatskyУкрајина војска
Украјина војска  - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2024
Пратите нас
Државни удар у Украјини могућ је само уколико га изведе незадовољна војска, рекао је за Спутњик опозициони украјински политичар, председник савета покрета „Друга Украјина“ Виктор Медведчук поводом 10. годишњице пуча у Украјини.

„Може се организовани државни удар, али ако се догоди још један 'мајдан'. Међутим, ако Запад не подржава тај 'мајдан', односно ако га не финансира, ништа од тога неће бити. То је сигурно. Таква је ситуација Да ли данас може доћи до државног удара у Украјини? Да, може, али под једним условом. Да војска подигне устанак због безизлазног положаја. Они, који су ратовали и који данас нису у редовима Оружаних снага Украјине, они који су рањени и сада су се вратили мирном животу“, казао је Медведчук.

По његовим речима, ти војници су данас свиме незадовољни.
„Незадовољни су медицинском негом и лечењем које није обезбеђено јер у земљи нема новца, а ако га има, краде се кроз корупционашке шеме. То би могла да буде нека снажна побуна која би могла да доведе до таквих акција, онолико колико је то могуће без организованог почетка“, истакао је украјински политичар.
Међутим, по његовим речима, они који управљају споља у Украјини „држе под својом контролом апсолутно све такве активне акције отпора или оне које су налик томе“.
Погледајте још:
Виктор Медведчук - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2024
РУСИЈА
Украјински опозиционар: Украјина је већ изгубила државност
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала