- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нови блесак руског чуда у Дубаију – Калинска срушила и прву на свету!

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeАна Калинска
Ана Калинска - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2024
Пратите нас
Руска тенисерка Ана Калинска пласира се у финале ВТА турнира у Дубаију, пошто је у у полуфиналу у два сета победила страшну Пољакињу Игу Швојтек – 6:4, 6:4. У борби за трофеј очекује је двобој са Италијанком Паолини, који је заказан за суботу.
Каква седмица за руско тениско чудо Ану Калинску која је до главног жреба стигла кроз квалификације.
Двадесетпетогодишња Московљанка прво је у четвртфиналу изашла на крај са Американком Коко Гоф, која је такође имала улогу фаворита.
Ипак, то ништа не значи за 40. играчицу планете која попут казнене експедиције у Уједињеним Арапским Емиратима дели лекције. После Гоф, пала је и, званично најбоља на свету, Ига Швјонтек.
Пољакиња је била изразити фаворит, а Ана унапред отписана, према проценама светских букмејкера и кладионица. Али, не играју квоте, већ играчи на терену, а побеђују они са већом жељом и мотивацијом.
Калинскаја је у два сета успела да „разоружа“ Пољакињу и пошаље је кући, док ће се она у суботу борити са трофеј са Италијанком која је била успешнија од Румунке Соране Кирстее у другом полуфиналу у Дубаију.
Када је у питању дуел Калинска – Швјонтек, Ана је у првом сету имала заостатак од једног брејка, губила је 4:2 у гемовима, али је затим уследила серија од четири узастопна гема, од чега чак две „крађе сервиса“ противници, за коначних 6:4.
У наставку меча, Ана Калинска је стартовала брејком који је себично чувала шестог гема, да би у седмом дошла до дуплог брејка, после чега Иги, упркос рибрејку већ у следећем гему, више није било повратка – 4:6, у мечу који је трајао 102 минута.
Ана Калинска - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2024
СПОРТ
Рускиња направила чудо – преко квалификација до полуфинала и победе над Гренд слем шампионком
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала