https://sputnikportal.rs/20240223/kakao-poskupeo-na-novi-istorijski-maksimum-1168018930.html
Какао поскупео на нови историјски максимум
Какао поскупео на нови историјски максимум
Sputnik Србија
Какао је данас на берзама поскупео на нови историјски максимум од приближно 6.400 долара по тони. 23.02.2024, Sputnik Србија
2024-02-23T17:22+0100
2024-02-23T17:22+0100
2024-02-23T17:22+0100
економија
свет – економија
економија
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e6/02/0f/1134390367_0:83:1600:983_1920x0_80_0_0_6cb4795c70a5767b73527f836454c247.jpg
Према подацима са међународне берзе ИЦЕ, какао се данас у 14.20 часова продавао за 6.410 долара по тони.Цене фјучерса ове робе непрекидно расту од почетка године, а какао је само до 8. фебруара поскупео за 40 одсто, преноси Си-Ен-Би-Си (ЦНБЦ).Трговци су забринути због последица климатског феномена Ел Нињо који узрокује суше у западној Африци, у области где се производи 75 одсто ове сировине кључне за прављење чоколаде.Какао се производи пре свега у Гани и Обали Слоноваче.Погледајте и:
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2024
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e6/02/0f/1134390367_90:0:1510:1065_1920x0_80_0_0_d4f37bf054f77b362de1680b20d3b300.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
свет – економија, економија
свет – економија, економија
Какао поскупео на нови историјски максимум
Какао је данас на берзама поскупео на нови историјски максимум од приближно 6.400 долара по тони.
Према подацима са међународне берзе ИЦЕ, какао се данас у 14.20 часова продавао за 6.410 долара по тони.
Цене фјучерса ове робе непрекидно расту од почетка године, а какао је само до 8. фебруара поскупео за 40 одсто, преноси Си-Ен-Би-Си (ЦНБЦ).
Трговци су забринути због последица климатског феномена Ел Нињо који узрокује суше у западној Африци, у области где се производи 75 одсто ове сировине кључне за прављење чоколаде.
Какао се производи пре свега у Гани и Обали Слоноваче.