- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кенеди Млађи: Помиловаћу Асанжа и Сноудена првог дана

© AP Photo / Meg KinnardРоберт Ф. Кенеди Млађи
Роберт Ф. Кенеди Млађи - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2024
Пратите нас
Независни кандидат за председника САД Роберт Кенеди Млађи изјавио је данас да би помиловао оснивача Викиликса Џулијана Асанжа и узбуњивача Едварда Сноудена уколико би постао председник Сједињених Држава.
„Помиловаћу Асанжа и Сноудена првог дана. Направићу статуу Асанжу негде у близини Вашингтонског прес клуба и статуу Сноудену испред седишта ЦИА у Ленглију", навео је Кенеди на друштвеној мрежи X.
Додао је да ЦИА и администрација америчког председника Џозефа Бајдена тврде да је Асанж био „у завери“ са бившом америчком војном обавештајном аналитичарком Челси Менинг када је украла строго поверљиве информације.
„Цео њихов случај се заснива на томе, међутим то никада није доказано и Челси Менинг је више пута тврдила да је то лаж и да никада није морала ништа да хакује“, истакао је амерички политичар.
Он је нагласио да је „у суштини, Челси Менинг та која је починила злочин дељењем државних тајних и због тога је провела седам година у затвору“.
„Међутим, издавач коме је она пренела информације налази се на суђењу о изручењу Сједињеним Државама где би се суочио са 175-годишњом затворском казном. Звучи поштено… зар не“, написао је Кенеди.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала