- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Разговараћемо са Јерменијом након изјаве Пашињана о обустави учешћа у ОДКБ

© Sputnik / Natalia SeliverstovaМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2024
Пратите нас
Јерменија није предузела никакве званичне кораке везане за обуставу учешћа у Организацији за колективну безбедност (ОДКБ), Москва намерава да покрене дијалог са Јереваном како би сазнала какви су разлози за такву одлуку, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Није било званичних обраћања везаних за обуставу учешћа у ОДКБ. Нико није контактирао наше колеге везано за то питање. Много су важни сви детаљи, надамо се да ће нам то наши јерменски пријатељи разјаснити“, рекао је он.

Огласио се и шеф комитета Државне думе Русије Леонид Калашњиков који је изнео мишљење да је Јерменија ту одлуку донела како би „ублажила нервозу појединих политичара“ и порадила над сопстевном безбедношћу.
Подсетимо, јерменски премијер Никол Пашињан саопштио је да је Јерменија замрзнула своје учешће у Организацији договора о колективној безбедности (ОДКБ).
Разлог томе је, како је рекао, што споразум о колективној безбедности није спроведен према Јерменији, посебно 2021. и 2022. године, и то није могло да прође незапажено.
Заставе ОДБК-а и чланица-учесница организације - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2024
РУСИЈА
Јерменија замрзнула учешће у ОДКБ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала