- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров се састао са председником Бразила: Ултиматуми о Украјини немају будућност

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2024
Пратите нас
Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров и председник Бразила Луис Игнасио Лула де Силва разговарали су о томе да једностране иницијативе и ултиматуми о Украјини немају будућност, као и о ситуацији у Гази, наводи се у саопштењу Министарства иностраних послова Русије.
„Размењена су мишљења о ситуацији у Украјини. Председник Луис Игнасио Лула де Силва је потврдио став Бразила у корист решавања сукоба, истичући да једностране иницијативе и ултиматуми немају будућност“, саопштили су у руском Министарству.
Обе стране су константовале да имају блиске ставове о теми кризе на палестинским територијама чије су жртве десетине хиљада људи.
У разговору је истакнуто да би Савет безбедности УН требало да затражи хитан прекид ватре, решавање хуманитарних проблема, као и уклањање препрека на путу спровођења одлука УН о оснивању палестинске државе.
Посебна пажња је посвећена практичним аспектима сарадње на међународној арени у складу са председавањем Русије БРИКС-ом 2024. године и Бразила у Г20.
Стране су размотриле и питања даљег развоја билатералних односа укључујући и припрему 12. седнице Међувладине комисије за трговинску и економску сарадњу.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала