- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокићев историјски трипл-дабл – Србин покорио сваки НБА тим

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2024
Пратите нас
Никола Јокић, српски кошаркаш, остварио је трипл-дабл учинак против сваког тима у НБА лиги. Вашингтон Визардси били су једини тим који је успешно одолеавао Јокићевом трипл-даблу, али више не могу тиме да се похвале, јер је Денвер предвођен Јокићевим трипл-даблом славио резултатом 130:110.
Још једна историјска ноћ у каријери Николе Јокића догодила се током утакмице против Вашингтон Визардса. За 31 минут колико је провео на паркету, српски кошаркаш уписао је 21 поена, 19 скокова и 15 асистенција и тако стигао до 137. трипл-дабл учинка у каријери.
Уједно је тим учинком Јокић против сваког тима остварио трипл-дабл и постао тек трећи играч који је направо такав подвиг после Леброна Џејмса и Расела Вестрбука.
Перфектно шутерско вече имао је српски „Џокер“ који је за два поена шутирао десет пута и свих десет погодио.
Денвер је рано стекао двоцифрену предност захваљујући расположеном Јокићу, али и Мајкл Портер јуниору и Џамалу Мареју. Нагетси су тимски играли добро и то им је помогло да на полувремену на паузу оду са разликом 72:49.
Иако је трећу деоницу отворила серија Денвера, Визардси су се распламсали и били бољи у офанззиви, међутим поново то није било довољно да се угрози предност Нагетса. Није Вашингтону помогао ни Кајл Кузма који је уписао 31 поен, 12 скокова и три асистенције.
Јокић је могао да рачуна најпре на Портера који је убацио 22 поена, уписао 11 скокова и две асистенције, а одлични су били и Мареј са 18 као и Арон Гордон са 17 поена.
Победа над Вашингтон изузетно је важна за Денвер који је пре Ол-стар викенда везао три пораза и упао у мању кризу. Са 37 победа и 19 пораза налазе се на четвртом месту Западне конференције.
Осим Јокића на паркету је, када јре реч о српским кошаркашима, био и Василије Мицић који је по свему судећи талија Шарлота. Хорнетси су савладали Јуту резултатом 115:107, а српски кошаркаш је за 20 минута на паркету уписао четири поена, два скока и осам асистенција.
Није Василије имао добро шутерско вече, погодио је само једном за два поена из шест покушаја, имао је 0/3 за три поена, али Шарлот од његовог доласка не губи па је Србин очигледно таличан за овај тим.
Никола Топић - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2024
СПОРТ
Топић би могао код Рајаковића?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала