- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Руска амбасада у Сарајеву пита ЕУ: Где се изгубило поштовање суверенитета БиХ

© Sputnik / Михаил Голенков / Уђи у базу фотографијаЗаставе Русије и ЕУ
Заставе Русије и ЕУ - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2024
Пратите нас
Амбасада Руске Федерације у БиХ саопштила је да је обратила пажњу на нервозну реакцију Делегације ЕУ у БиХ о посети председника Републике Српске Милорада Додика Русији и Белорусији која, како наводе, изгледа као ултиматум господара (ЕУ) свом вазалу (БиХ).
„Желимо да питамо наше европске колеге - где се изгубило поштовање суверенитета БиХ, које Брисел толико често наглашава?“, навели су из руске Амбасаде након што је Делегација ЕУ јуче саопштила да посета Додика Русији „није у складу с европским путем БиХ“.
Из Амбасаде Русије су напоменули да се испоставља да се, када политички званичници из БиХ поступају, полазећи од интереса својих бирача и народа, али у супротности са поставкама такозваног колективног Запада, они аутоматски проглашавају „агентима Кремља“ који шире „малигни руски утицај“.
„Видимо у таквом приступу нескривено лицемерје које сведочи о забораву озлоглашених европских вредности ради геополитичких аспирација свог старијег партнера – САД“, истакнуто је у саопштењу руске амбасаде на друштвеним мрежама.
Кажу да је за све већ одавно очигледно да се процес проширења ЕУ одвија, не на основу високих идеала западне цивилизације, него под диктатом Вашингтона, који фанатички тежи уско себичном и у исто време сулудом циљу - да нанесе стратешки пораз Русији.
„ЕУ се претворила у безвољни и покорни инструмент САД, који безобзирно подстиче нацистички режим у Кијеву на штету истинских тежњи народа Европе, који су постали таоци бриселске бирократије“, навели су из Амбасаде Русије.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала