- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милатовић поднео оставку на све функције у Покрету Европа сад

© Sputnik / Лола Ђорђевић Председник Црне Горе Јаков Милатовић
 Председник Црне Горе Јаков Милатовић  - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2024
Пратите нас
Заменик председника Покрета Европа сад (ПЕС) и председник Црне Горе Јаков Милатовић поднео је данас оставку на све функције у партији.
Милатовић је у објави на платформи X објаснио да оставку подноси зато што је досадашњи начин рада ПЕС супротан обећаном и вредностима које је имао на уму приликом његовог стварања.
Подсетио је да су приликом оснивања ПЕС оснивачи странке грађанима обећали транспарентност у раду, рационалан и аргументован дијалог о политикама које су инклузивне и одрживе, као и да ће компетенције и лични интегритет представљати одлучујуће факторе при запошљавању и напредовању, пренеле су подгоричке "Вијести".
"Такође, обећали смо другачију политичку културу утемељену на уважавању различитости и афирмисању европских вредности", истакао је Милатовић.
Он је истакао да је Покрет Европа сад био и да ће остати важан део њега јер су "заједно исписивали историју демократских промена у земљи".
"Као и до сада, искључиво вођен интересима грађана, као председник Црне Горе све своје капацитете усмерићу ка реализацији кључних државних приоритета", нагласио је Милатовић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала