- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

ПКС: Српска храна тражена на Блиском и Далеком истоку

Пратите нас
Више од 2.200 састанака у оквиру Националног павиљона Србије, осам потписаних предуговора и уговора и нови извозни послови вредни више од 11 милиона евра први су резултати учешћа компанија из Србије на Међународном сајму прехрамбене индустрије „Галфуд 2024“ који је одржан у Дубаију, саопштила је Привредна комора Србије (ПКС).
ПКС је заједно са Развојном агенцијом Србије организовала наступ наших фирми на овој престижној смотри светских произвођача хране, а учествовале су 24 српске компаније које су се представиле веома разноврсном извозном понудом прехрамбених производа.
У једној од главних сајамских хала Trade Centre Arena & Sheikh Saeed Halls, од 19. до 23. фебруара свој производни програм промовисале су компаније из Србије: „Тартуфи СР“, „Фaн&Фит Kомпанy”, „Паком Интернешнал”, „Лаки”, „Мастер Фуд”, „Бенлиа фудс”, „ЈУМИС”, „Мастер Фрутс”, „Сирогојно Компани”, „Натура Топ”, „Фруком Фуд”, „Подгорина воће”, „Колд Прессок”, „Тисакуп”, „ЦГ Фудс Јуроп”, „Дамар Конфит”, „Станић”, „Минела ПР”, „Генеза”, „ИТН Груп”, „Будимка”, „Мираx Аграр”, „Дреновац” и „Флори”.
Како је саопштено, највише заинтересованих потенцијалних пословних партнера са којима су српски привредници имали састанке било је из Уједињених Арапских Емирата, Саудијске Арабије, Индије, Кине, Египта, Либана, Јужне Африке, Русије, Азербејџана и Казахстана.
Овогодишње, 29. издање „Галфуд-а”, у Светском трговинском центру у Дубаију, угостило је више од 5.500 излагача из 190 земаља.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала