- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пешић о Јокићу: „Ако није спреман, боље да не игра – он хоће злато“

© Sputnik / Лола ЂорђевићСветислав Пешић
Светислав Пешић  - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2024
Пратите нас
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић рекао је вечерас после победе над Финском (77:61) на старту квалификација за Европско првенство 2025. године, да је најважније било победити, али и добити нешто више из ове утакмице. Причао је Кари и о учешћу Николе Јокића на Олимпијским играма у Паризу овог лета.
Србија је нешто слабије отворила дуел са Финском у дворани Александар Николић, али је на крају уписала убедљиву победу пред незгодно гостовање Грузији у понедељак од 18 часова.
„Најважније је да смо победили и да смо успели да нађемо решења у другом полувремену. Високи су одиграли одлично, у првом полувремену Лука Митровић, у другом Филип Петрушев. Алекса Аврамовић је показао колику вољу и жељу има кад игра за репрезентацију. Само да је здрав, а много ми значи што у Партизану код Жељка Обрадовића игра на плејмејкеру“, рекао је Пешић на конференцији за медије после утакмице.
Селектор који је са Орловима освојио сребро на Мундобаскету у Манили, додао је да је задовољан и због тога што су се добро показали играчи који раније нису имали значајнију улогу.
„Имали смо доста нових играча, који су дебитовали за репрезентацију, као и момака који су први пут имали већу минутажу. Задовољан сам што имам све више играча на располагању, чекају нас Олимпијске игре и важно је да имамо што више кандидата за путнике у Париз“, истакао је Пешић.
Како је Пешић поменуо Олимпијске игре и потенцијални списак путника за Париз, тако је то био повод за припаднике "седме силе" да питају селектора да ли ће међу путницима бити и најбољи кошаркаш планете Никола Јокић.
„Причам сваки дан и са Јокићем и врло често држим контакт, Тарлаћ и ја. Сви који нису били, прошле године је било тешко за Николу, одиграо је преко 100 утакмица и више од 100 утакмица и имао је у априлу месецу и физичке проблеме, није био ментално спреман, борио се сам са собом да игра Светско првенство, он жели да игра. Али, морате да знате да кад одлучиш да играш за Србију, ови врхунски играчи, он њих се очекује само златна медаља и ти играчи да би преузели одговорност, они морају и физички и ментално да буду спремни, ако се осећају да нису физички и ментално спремни, они неће да улазе у то. Ако није спреман, боље да не игра. Надам се да ће бити спреман, али је још рано да причамо о томе“, констатовао је селектор Србије.
Пешић је за крај конференције демантовао да ће преузети Дубаи, који ће по свој прилици заузети место у Евролиги
„Никаквих преговора са Дубаијем није било, иако имам тамо пријатеље којима помажем у том пројекту. Преда мном су Олимпијске игре и посвећен сам само том циљу. А да ли ћу бити селектор и после, у наставку квалификација за Европско првенство, то стварно не знам. Имао сам и имам неколико понуда из Евролиге, али прво морам да одлучим да ли ћу после Олимпијских игара наставити да будем тренер“, закључио је Пешић.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2024
СПОРТ
Богдан двоцифрен у поразу од Дарковог Торонта – Васа „завршио на поду“
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2024
СПОРТ
Јокић трипл-даблом срушио Портланд и стигао Леброна Џејмса – општа туча у Мајамију /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала