- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

У Пољској просуто 160 тона украјинског жита

© Sputnik / Alexey Malgavko / Уђи у базу фотографијаПшеница
Пшеница  - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2024
Пратите нас
Непознате особе у Пољској истовариле су 160 тона украјинског жита из железничких вахона, који је ишао у луку града Гдањска, саопштио је украјински министар инфраструктуре Александар Кубраков.
Министар је на друштвеној мрежи „Икс“ објавио неколико фотографија, на којима се види железничка композиција с просутим житом.
Уз фотографије је објављен коментар: „На овим снимцима се види 160 тона уништеног украјинског жита. Воз је пролазио кроз луку Гдањск ка другим земљама“, написао је Курбаков.
Запад је тај који је одговоран за уништавање глобалне прехрамбене безбедности, упркос оптужбама Вашингтона о наводној одговорности Русије по овом питању, рекла је представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући инцидент са украјинским житом.
„Можда, с обзиром да је Варшава у НАТО-у, Вашингтон престане да прича о прехрамбеној безбедности, о имагинарној одговорности Русије и наводно спасоносној улози Запада у овом питању? Запад је тај који уништава прехрамбену безбедност у свету на све начине: од спекулација на берзама до контаминације земљишта британским гранатама са осиромашеним уранијумом, од масовне употребе ГМО на украјинском тлу до уништавања камиона са житом“, написала је Захарова на свом Телеграм каналу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала