- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амерички конгресмен спрема резолуцију о импичменту Бајдена

© AP Photo / Manuel Balce CenetaАмерички председник Џозеф Бајден
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2024
Пратите нас
Члан Представничког дома америчког Конгреса Кен Бак саопштио је да намерава да поднесе резолуцију којом се позива влада да се активира 25. амандман Устава и смени председник Џозеф Бајден, преноси Фокс њуз.
Ова одредба омогућава да се процес покрене ако већина високих званичника администрације и потпредседник закључе да шеф државе није у стању да обавља своје функције. У том случају, његове дужности се преносе на његовог заменика.
Према речима конгресмена, најубедљивији разлог за покретање овог поступка је недавни извештај специјалног тужиоца Роберта Хера. Упркос чињеници да документ не садржи закључке о потреби покретања ове процедуре против Бајдена, он је окарактерисан као „старији човек са слабим памћењем“.
Како је Бак приметио, информације представљене у извештају одражавају оно чему су многи Американци одавно сведоци – неспособност председника САД да испуњава своју дужност шефа државе.
"Социјални и безбедносни изазови са којима се суочава наша земља су безбројни и захтевају од извршног директора јаке когнитивне и физичке способности. Време је да потпредседник и администрацијаставе интересе земље на прво место и покрену 25. амандман", нагласио је он.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала