- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Главни командант украјинске војске: Ситуација на многим правцима фронта веома сложена

© AP Photo / Roman ChopГенерал-пуковник Олександр Сирски
Генерал-пуковник Олександр Сирски - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2024
Пратите нас
Главни командант Оружаних снага Украјине Александар Сирски изјавио је, поводом тога што су украјинске стране предале насеља Авдејевка у Доњецкој Народној Републици и Кринки у Херсонској области да је ситуација на многим правцима сложена и да захтева контролу.

„На многим правцима ситуација је сложена и захтева сталну контролу“, написао је Сирски и додао да је посетио командне пунктове на првој линији фронта у зони борбених дејстава, где је с командантима разматрао даље кораке у супротстављању дроновима и ваздушним нападима, као и јачање појединих деоница фронта.

У Пентагону су раније саопштили да ће украјинска војска без обнављања америчке помоћи бити приморана да одлучује које градове може да задржи. Нацрт закона о војној помоћи Украјини, вредној 60 милијарди евра, потврдио је Сенат САД, али документ није подржан у Представничком дому Конгреса САД.
Председник Украјине Владимир Зеленски је признао да ће та земља бити ослабљена на бојном пољу ако не добије обећану помоћ од САД у року од месец дана.
Авдејевка је северно предграше Доњецка, а украјинске снаге су то насеље претвориле у добро утврђену зону, из које су од 2014. године гранатирале Доњецк. Сирски је 17. фебруара дао наредбу украјинским снагама да напусте град. Министарство одбране Русије је саопштило да је наредба стигла дан пошто су украјински одреди почели неконтролисано да беже из града.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала