- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Срби обележили каријеру руског тенисера: „Највећа победа против Новака – најтежи пораз од Виктора“

© Sputnik / Лола ЂорђевићКарен Хачанов и Новак Ђоковић, Србија опен
Карен Хачанов и Новак Ђоковић, Србија опен - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2024
Пратите нас
Карен Хачанов, руски тенисер, освојио је у Дохи шесту титулу у каријери, а присећајући се и најлепших победа и најтежих победа нарочито је истакао српске тенисере Новака Ђоковића и Виктора Троицког.
Није година кренула најбоље по Карена Хачанова, али је у Дохи пронашао ритам и без изгубљеног сета током целог турнира стигао је до трофеја. После финала, руски тенисер присетио неких посебно емотивних мечева, при чему је главни акценат стављен на српске тенисере.
Упитан је Хачанов за јатежи пораз у каријери, а неочекивано је одговор био да је то пораз од Виктора Троицког пре седам година. Србија и Русија састале су се у првом мечу Дејвис купа у Нишу у старом формату, а српски тенисер славио је после исцрпне борбе у пет сетова.
„Против Виктора Троицког сам изгубио 2017. Године у Дејвис купу са 7:6 у петом сету, било је 9:7 у тај-брејку. Играли смо скоро пет сати, моје тело су потом ухватили грчеви у свлачионици. Био је тежак и пораз од Ника Кирјоса у Аустралији 2020. године, такође 7:6 у петом сету. Био је и веома разочаравајући неуспех против Рафаела Надала на Ус Опену 2018. Године Четири сета смо играли 4,5 сати“, присетио се Хачанов.
Највећа победа такође је против Србина и то против Новака Ђоковића. Карен је најбољег тенисера света победио 2018. године у финалу Мастерса у Паризу када је уједно освојио прву и једину титула са турнира хиљаду серије.
„Савладао сам Новака Ђоковића у финалу Мастерса у Паризу. Био је први на свету. Тријумф против Стефаноса Циципаса прошле године у Мајамију ми је много важан. Пре тога сам изгубио много мечева од њега. Победа против Андреја Рубљова у Мадриду. Реванширао сам му се за елиминацију у Монте Карлу“, истакао је Хачанов.
Сматра Рус да колико год су младе тениске наде талентоване нико није као „велика четворка“ односно Новак Ђоковић, Роџер Федерер, Рафаел Надал и Енди Мари. Уз то, Хачанов верује да је младим тенисерима теже да се пробију јер Новак још увек игра.
„Велика четворка је била за главу и рамена изнад осталих. Била је велика разлика између Федерера, Надала, Ђоковића и Марија и других тенисера. И Алкарас и Синер су испред осталих, али не толико. Видећемо још ко ће доминирати у будућности, али Новак још игра“, уз осмех је поручио Хачанов.
Мотивација и жеља за успехом после титуле је огромна.
„Наравно да желим све да освојим. Прво желим да будем играч за велике мечеве и велике турнире. Морам да издржим дуге сате на терену. Знам да када лоше почнем ипак могу да победим. Моји противници знају да морају да одиграју три веома добра сета да би ме савладали. Никада нисам освојио грен сле али сам губио само против јаких ривала у полуфиналима и четвретфиналима. То значи да сам веома близу“, поручио је руски тенисер.
После Дохе, у распореду Хачанова је Дубаи где ће му први ривал бити Алексеј Попирин, аустралијски тенисер кога је претхподно савладало у полуфиналу турнира у Дохи.
После тријумфа Карен се са 17. Попео на 15. место АТП листе.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2024
СПОРТ
Ђоковић у друштву Дивца видео голове Јовељића и Месија – а предност над Алкарасом само расте /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала