- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Макрон признао: Положај Украјине све тежи, не желимо да ратујемо против руског народа

© AP Photo / Henrik Montgomery/TTЕмануел Макрон
Емануел Макрон - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2024
Пратите нас
Запад не намерава да улази у рат против руског народа, жели да избегне ескалацију сукоба у Украјини, изјавио је француски председник Емануел Макрон, отварајући конференцију у знак подршке Украјини у Јелисејској палати.

„Сви смо једногласно сагласни да не желимо рат са народом Русије. Планирамо да задржимо контролу над ескалацијом ситуације, као што смо до сада радили током протекле две године“, рекао је Макрон у уводној речи, која је преношена на страници Јелисејске палате на друштвеној мрежи Икс.

Француски председник је нагласио да украјински савезници морају да дају нови импулс подршци Кијева.
„Положај Украјине на фронту је све тежи и тежи. Западни савезници морају бити активнији у помагању украјинским властима. То предвиђа доношење чврстих одлука“, поручио је Макрон.
Представник Владе Немачке Кристијана Хофман истакла је да конференција о Украјини, коју организује Макрон у Паризу треба да одагна утисак да Кијеву иде лоше након неуспеха на бојном пољу. Учесници састанка желе да пошаљу сигнал о европској солидарности и одлучности како украјинском народу, тако и руском председнику Владимиру Путину.
Погледајте и:
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова  - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2024
РУСИЈА
Захарова се захвалила Трудоу: Хвала на подршци, победићемо!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала