- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда промовисала новог младог аса: „Остварила се жеља целе моје породице“

© Фото : ФК Црвена звездаОгњен Мимовић
Огњен Мимовић - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2024
Пратите нас
Млади фудбалер Црвене звезде Огњен Мимовић изјавио је да му се остварио сан да дебитује за први тим "црвено-белих" на стадиону Рајко Матић.
Црвена звезда је на свом терену победила Чукарички 3:0 у 22. колу Суперлиге Србије, a Мимовић је на овом мечу дебитовао за шампиона Србије.
"Од првог дана када сам почео да тренирам фудбал сам маштао да заиграм за Звезду и то још на Маракани. Као неко ко је из звездашке породице, морам да истакнем да се овим наступом остварила жеља и свих мојих укућана, којима бих се захвалио на великој подршци. Надам се да је ово једна од многих утакмица које ме чекају у 'црвено-белом' дресу, а најважније је да смо успели да победимо Чукарички, који је један од најбољих тимова у шампионату", рекао је Мимовић, преноси званични сајт клуба.
"Били смо чврсти, компактни и у право време користили наше прилике. Под утисцима сам, али заиста се осећам феноменално. Хвала стручном штабу на указаном поверењу, али и тренерима и саиграчима из ОФК Београда у ком сам изузетно напредовао".
Мимовић је рођен 17. августа 2004. године, а прошао је омладинску школу Звезде.
"Верујем да ћемо освојити 'дуплу круну', јер смо најбољи тим у Србији. Чека нас већ следећег викенда изузетно тешко гостовање против ТСЦ-а, а затим и 'вечити дерби'. Добро радимо, део смо највећег клуба у Србији и у складу с тим, самопоуздање и победнички менталитет морају да буду присутни. Мене ће овај деби мотивисати да наставим да радим још више. Још једном, сан је остварен, али желим да се усталим у првом тиму, па и да постигнем првенац, иако то можда није карактеристично за бекове, премда сам као млађи играо у нападу. Међутим, деби за Звезду на Маракани је нешто најлепше што фудбалер може да пожели", истакао је Мимовић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала